Dakgoten zijn er in allerlei verschillende vormen, maten en materialen. Lekkages in dakgoten zijn echter in elke dakgoot denkbaar. De oorzaak van lekkage is verschillend doordat deze afhankelijk is van het materiaal. De oplossing is echter bij alle materialen hetzelfde: Gummil Premium Vloeibaar Rubber.

Zink
Traditioneel worden dakgoten gemaakt van zink. In de laatste jaren zijn de kosten van zink gestegen, waardoor er alternatieven zijn bedacht voor een zinken dakgoot. Wanneer er een lekkage ontstaat in een zinken dakgoot, is dat vaak een gevolg van roestvorming. Door de roest wordt de zinken dakgoot poreus en is het haast onmogelijk om deze te solderen. Met Gummil Premium Vloeibaar Rubber kun je zelfs een roestige, poreuze dakgoot weer waterdicht maken.

Pvc/Kunststof
Tegenwoordig worden steeds meer dakgoten van pvc of andere kunststoffen gemaakt. Een voordeel van deze materiaalkeuze is dat het relatief goedkoop is en goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De praktijk leert dat er in een pvc- of andere kunststof dakgoot regelmatig scheuren ontstaan. Hierdoor gaat de dakgoot alsnog lekken. Gummil Premium Vloeibaar Rubber gaat deze vorm van lekken ook tegen, doordat het toepasbaar is op alle kunststoffen.

Koper
Vooral bij restauratie van historische gebouwen worden vaak koperen dakgoten en regenpijpen gebruikt. Koper en naden kunnen gaan oxideren, waardoor er lekkages in de dakgoot of regenpijp kunnen ontstaan. Voor zulke lekkages is het aan te raden om tussen twee lagen Gummil Premium Vloeibaar Rubber een laag GeoTex aan te brengen. GeoTex zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit en zit in het Dakgoot Reparatiepakket.

Aluminium
Aluminium dakgoten lijken een trend te worden. Dit komt doordat aluminium goed bestand is tegen corrosie. Tevens bestaan de goten uit lange delen, waardoor er weinig naden in je dakgoot zitten. Uit ervaring kan worden gezegd dat er regelmatig problemen ontstaan rondom deze naden. Aluminium dakgoten worden vaak in elkaar geschoven. Deze goten gaan langzaam schuiven, waardoor er uiteindelijk een lekkage ontstaat. Gummil Premium Vloeibaar Rubber kun je gebruiken om aluminium dakgoten te repareren, maar ook preventief gebruiken om lekkages te voorkomen.

RVS
Voor rvs-dakgoten geldt eigenlijk hetzelfde als bij aluminium dakgoten. De rvs-dakgoten zijn goed bestand tegen corrosie en hierdoor worden zij populairder. Echter ontstaan er door verschuivingen op de naad kleine lekkages, die groter worden wanneer zij niet tijdig worden behandeld. Repareren van rvs-dakgoten kan eenvoudig en snel met Gummil Premium Vloeibaar Rubber. Daarnaast is het ook mogelijk je rvs-dakgoot preventief te behandelen.

Heb je een dakgoot die van ander materiaal is gemaakt dan een van bovenstaande materialen? Gummil Premium Vloeibaar Rubber is op iedere ondergrond toepasbaar. Bij twijfel kun je altijd contact met onze klantenservice opnemen.